Ook in de tuin tijdelijk een lager btw tarief

Het tijdelijk lagere btw-tarief voor renovatie van woningen gaat ook gelden voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Renovatie en herstel

Het tarief van 6 procent is vanaf vrijdag van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning."Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen", aldus Financiën.

Kwekerij

Vanuit onze eigen kwekerij in Schaijk, dat een gebied van anderhalve hectare beslaat, leveren wij meer dan vijftig soorten vaste planten, heesters en diverse soorten coniferen en planten.

Wij leveren onze planten, heesters en bomen vooral aan de groothandel en collega hoveniersbedrijven.( voor 12 uur besteld, binnen 2 dagen in huis)  Natuurlijk gebruiken we ook veel planten uit de kwekerij voor de door ons ontworpen en aangelegde tuinen bij particulieren en bedrijven.

Doordat wij een groot deel van de beplanting zelf kweken kunnen wij de beplanting tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. In de loop der jaren hebben wij rond om ons bedrijf de juiste kwekers gezocht zodat deze het assortiment beplanting aanvullen tot het juiste totaal pakket voor uw tuin.

 
Meer Informatie

Wist u dat

- de peulen van de gouden regen giftig zijn waardoor deze boom niet geschikt is als er kinderen en honden in de tuin spelen?

- een bladluizenplaag vaak wordt veroorzaakt door een teveel aan stikstof in de bodem en dat dit veelal voorkomen kan worden door juiste bemesting en/of compostering?

Nieuws uit Oss

Gemeente Oss probeert samen met organisaties als Landschapsbeheer Oss, Milieusteunpunt Oss, Stichting Maasmeanders en IVN de teruggang van het aantal soorten planten en dieren in de gemeente te stoppen.
Lees meer op: www.datisoss.nl

Natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin hoeft beslist geen wilde tuin te zijn.
Een natuurlijk aangelegde tuin is een gevarieerde tuin en trekt kleine dieren aan als vogels, vlinders en insecten die nuttig zijn om plagen te voorkomen.
Zelfs egels en padden kunnen hier desgewenst de ruimte krijgen en bedenk daarbij dat deze diertjes graag slakken eten.

Ons motto

Een tuin voor elk budget.