Ook in de tuin tijdelijk een lager btw tarief

Het tijdelijk lagere btw-tarief voor renovatie van woningen gaat ook gelden voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiƫn) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Renovatie en herstel

Het tarief van 6 procent is vanaf vrijdag van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning."Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen", aldus Financiƫn.

Aanleg

Bij Hoveniersbedrijf Schotman werken enthousiaste vakbekwame hoveniers met ruime ervaring, die persoonlijk uw wensen inventariseren en vervolgens ook zorg dragen voor de aanleg van uw tuin.

Deze mate van betrokkenheid is voor u een groot voordeel en garandeert een perfecte uitvoering waarin niets aan het toeval wordt overgelaten.

Vanuit een gedegen ontwerp en een evenwichtig beplantingsplan kunnen wij de aanleg van uw tuin verzorgen.

Wij gebruiken binnen elk budget topkwaliteit planten en bieden u de keuze uit een ruime sortering materialen zoals natuursteen, gebakken materiaal en duurzaam hout.

 
Meer Informatie

Wist u dat

- de peulen van de gouden regen giftig zijn waardoor deze boom niet geschikt is als er kinderen en honden in de tuin spelen?

- een bladluizenplaag vaak wordt veroorzaakt door een teveel aan stikstof in de bodem en dat dit veelal voorkomen kan worden door juiste bemesting en/of compostering?

Nieuws uit Oss

Gemeente Oss probeert samen met organisaties als Landschapsbeheer Oss, Milieusteunpunt Oss, Stichting Maasmeanders en IVN de teruggang van het aantal soorten planten en dieren in de gemeente te stoppen.
Lees meer op: www.datisoss.nl

Natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin hoeft beslist geen wilde tuin te zijn.
Een natuurlijk aangelegde tuin is een gevarieerde tuin en trekt kleine dieren aan als vogels, vlinders en insecten die nuttig zijn om plagen te voorkomen.
Zelfs egels en padden kunnen hier desgewenst de ruimte krijgen en bedenk daarbij dat deze diertjes graag slakken eten.

Ons motto

Een tuin voor elk budget.